ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ

Στα ιδιόκτητα αγροκτήματα της 4VITA, δίνουμε ζωή σε περισσότερα από 600.000 βότανα και αρωματικά φυτά κάθε χρόνο. Έχοντας εξασφαλίσει μια ιδανική τοποθεσία και εφαρμόζοντας αποκλειστικά βιολογικές μεθόδους καλλιέργειας, όλα μας τα φυτά και βότανα ανθούν σε μια αγνή γη, απαλλαγμένη από επιμολύνσεις.

Στα συνολικά 100 στρέμματα βιολογικών καλλιεργειών μας, τα φυτά μας απολαμβάνουν το καθαρό ορεινό νερό και την καθημερινή επιμέλεια και φροντίδα της εξειδικευμένης ομάδα μας, από την στιγμή της σποράς μέχρι την ιδανική στιγμή της συγκομιδής του κάθε φυτού.

Μπαδιάς

Στα αγροκτήματα του Μπαδιά χτυπά η καρδιά της 4 vita. Σε ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ο Μπαδιάς όχι μόνο σηματοδοτεί το ξεκίνημα της ιστορίας αλλά αποτελεί και το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό τμήμα των βιολογικών καλλιεργειών της 4vita. Σε αργιλώδη εδάφη υψομέτρου 350 μέτρων καλλιεργούμε περισσότερες από 10 ποικιλίες αρωματικών φυτών και βοτάνων. Η ιδιαίτερη μορφολογία του αγροκτήματος το αναδεικνύει με φυσικό τρόπο υψομετρικά, χαρίζοντας άπλετη ηλιοφάνεια από την ανατολή έως τη στιγμή της δύσης του ηλίου. Τα αγνά εδάφη είναι πλήρως απαλλαγμένα από επιμολύνσεις καθώς όλα τα χωράφια που εκτείνονται περιμετρικά φιλοξενούν επίσης οργανικές καλλιέργειες. Τα περισσότερα από τα βότανα που επιλέξαμε να καλλιεργούμε στον Μπαδιά είναι ποικιλίες που αυτοφύονται και ευδοκιμούν ιδανικά στις συγκεκριμένες ορεινές εκτάσεις.

Γαλατάς

Σε ανατολική πλαγιά στολισμένη με άφθονα χρώματα που της χαρίζουν τα βότανα της 4vita, σε υψόμετρο 450 μέτρων νότια της Κρήτης, βρίσκεται το επικλινές αγρόκτημα του Γαλατά. Σε συνολική έκταση 12 στρεμμάτων, στα ασβεστολιθικά εδάφη της περιοχής καλλιεργούμε πέντε διαφορετικές ποικιλίες βοτάνων: φλισκούνι, μαλοτήρα, λουίζα, φασκόμηλο και μελισσόχορτο. Η ανατολική θέση της πλαγιάς και το μεγάλο υψόμετρο ευνοούν με άπλετη ηλιοφάνεια το αγρόκτημα , με τα ορεινά νερά που διατρέχουν την περιοχή να ολοκληρώνουν τις ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια των συγκεκριμένων βοτάνων.

Χουμέρι

Σε απόσταση 3 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Αρκαλοχωρίου, μέσα στον καταπράσινο, εύφορο κάμπο βρίσκεται το αγροκτήμά μας στο Χουμέρι. Επιλέξαμε τη συγκεκριμένη περιοχή για να καλλιεργήσουμε με φροντιδα και προσοχή δύο από τα πιο σημαντικά για εμάς βότανα, το φασκόμηλο και τη μαλοτήρα. Σε υψόμετρο 440 μετρων, στις ορεινές ασβεστολιθικές πλαγιές του Χουμεριου, κάθε άνοιξη η γη ανθεί και μοιράζεται τα χρώματα των αγαπημένων αυτών θησαυρών μας.

Ανεβάλουσα

Στα 19 στρέματα του αγροκτήματος της Ανεβάλουσας, καλλιεργούμε δενδρολίβανο, ρίγανη, μέντα, μελισσόχορτο, φλισκούνι, λουίζα, δίκταμο και μαλοτήρα. Τα πλούσια, αργιλοπηλώδη εδάφη με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα σε συνδυασμό με την σχεδόν μηδενική κλίση των περισσότερων χωραφιών της Ανεβάλουσας, προσφέρουν ένα ευεργετικό, φιλικό περιβάλλον στα πράσινα αρωματικά φυτά μας που ωφελούνται από το άφθονο νερό και τα θρεπτικά συστατικά των εδαφών της περιοχής. Στο επικλινές τμήμα του αγροκτήματος ανθούν ο δίκταμος και η μαλοτήρα, φυτά που αγαπούν τις ορεινές πλαγιές της Κρήτης και τα μεγαλύτερα υψόμετρα.
 ΕΙΔΟΣΕΚΤΑΣΗ
Χαμομήλι10000m2
Μαλοτήρα25000m2
Δίκταμο25000m2
Δενδρολίβανο5000m2
Λουϊζα5000m2
Φασκόμηλο5000m2
 ΕΙΔΟΣΕΚΤΑΣΗ
Μαντζουράνα 5000m2
Αλαδανιά 5000m2
Φλισκούνι 5000m2
Μέντα 5000m2
Μελισσόχορτο 5000m2
Ρίγανη10000m2