Πώς επιλέγουμε το ρόφημά μας ανάλογα με τα ποσοστά καφεΐνης που διαθέτει?
Για τους λάτρεις της γαλήνης , της ηρεμίας και της απόλυτης χαλάρωσης, η καλύτερη επιλογή δεν είναι άλλη από ροφήματα με φυσικά, αρωματικά βότανα, που δεν περιέχουν καθόλου καφεΐνη. Μια επίσης εξαιρετική εναλλακτική που ακολουθεί τα βότανα είναι το λευκό τσάι. Φίνο και με την μικρότερη επεξεργασία σε σύγκριση με το πράσινο και το μαύρο, έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη.
Το πράσινο τσάι, πλούσιο σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικές ουσίες που επιδρούν ευεργετικά στον οργανισμό, περιέχει σε ένα φλιτζάνι του περίπου 28 mg καφεΐνης, που θεωρείται μια αρκετά ήπια ποσότητα, ενώ το μαύρο τσάι είναι το ιδανικό ρόφημα με το οποίο μπορεί να υποκαταστήσει κανείς τον καφέ, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε καφεΐνη που το χαρακτηρίζει (48mg) συγκριτικά με τις άλλες κατηγορίες τσαγιού.
*Οι αριθμοί προέρχονται από τη βάση δεδομένων για τα διατροφικά στοιχεία των τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA).