ΜΕΝΤΑ
Ανάσα
Ανάσα
Με μοναδικό άρωμα, δροσερή επίγευση και ευεργετικές ιδιότητες, ένα ποτήρι αποτελεί πνοή αναζωογόνησης για το πνεύμα και το σώμα ενώ είναι επίσης ιδανική στη μαγειρική.



Το φυσικό φάρμακο των Κρητικών προγόνων μας, το μυστικό τους για υγεία και μακροζωία. Αυτοφύεται στα βουνά της Κρήτης και φυλακίζει σε ένα ποτήρι ευωδίες αιώνων.
Με μοναδικό άρωμα, δροσερή επίγευση και ευεργετικές ιδιότητες, ένα ποτήρι αποτελεί πνοή αναζωογόνησης για το πνεύμα και το σώμα ενώ είναι επίσης ιδανική στη μαγειρική.
Το βότανο, που σαν φυσικό αγχολυτικό απομακρύνει την ένταση και το στρες αλλά και ωφελεί το πεπτικό σύστημα.
Το φυσικό φάρμακο των Κρητικών προγόνων μας, το μυστικό τους για υγεία και μακροζωία. Αυτοφύεται στα βουνά της Κρήτης και φυλακίζει σε ένα ποτήρι ευωδίες αιώνων.
Από τα πιο ευεργετικά ροφήματα, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά στοιχεία, σαν μια ασπίδα που χαρίζει η ίδια η φύση στον οργανισμό μας.
Φυσική πηγή αντιοξειδωτικών που αυξάνει την ενέργεια και κρατά το σώμα σε εγρήγορση, αφού σκορπά μια δροσιστική, αρωματική χροιά στην μέρα σας.
Μία επιλογή αγνών βοτάνων που συνθέτουν ένα φυσικό ελιξίριο ευεξίας και ανακούφισης, με πλούσια αρώματα που παντρεύονται αρμονικά μεταξύ τους.
Μια μοναδική σύνθεση που εναρμονίζει ευωδίες και γεύσεις από τα αγνά βότανα του τόπου μας.
Με αγάπη για τη φύση και σεβασμό στην παράδοση, καλλιεργούμε τον μικρό θησαυρό της γης με το ιδιαίτερο άρωμα, και τις ευεργετικές ιδιότητες.
Το θεραπευτικό βότανο που ανθεί μόνο στο χώμα της Μεσογείου, έχει χρησιμοποιηθεί από τους Αρχαίους Έλληνες και στη μαγειρική χαρίζει γλυκόπικρη γεύση και πλούσια αρώματα.
Το βότανο που κλείνει μέσα του μια παράδοση αιώνων και πολλά οφέλη για την υγεία.
Τα φύλλα Λουίζας με το άρωμα φρεσκοτριμμένου λεμονιού, χρησιμοποιούνται στη μαγειρική αλλά και ως αφέψημα λόγω των ευεργεσιών τους στον μεταβολισμό.
Το ξεχωριστό βότανο με τις καταπραϋντικές και ηρεμιστικές ιδιότητες, που με το υπέροχο άρωμα από τα άνθη του κατέχει ιδιαίτερη θέση στην γαστρονομία.
Ηρεμία, ευεξία και χαλάρωση κρύβονται σε ένα ρόφημα από μελισσόχορτο, που προσφέρει μεθυστικό άρωμα λεμονιού, καθώς και θεραπευτικές ιδιότητες.
Ένα εξαιρετικό μείγμα από βιολογικά κρητικά βότανα παραγωγής μας. Θα σας συναρπάσει με την υπέροχη γεύση του και το εκπληκτικό άρωμα του. Απολαύστε το όλη μέρα.
Ένα εξαιρετικό μείγμα από βιολογικά κρητικά βότανα παραγωγής μας. Θα σας συναρπάσει με την υπέροχη γεύση του και το εκπληκτικό άρωμα του. Απολαύστε το όλη μέρα.
Προσφέροντας μια έντονα αρωματική πινελιά σε σαλάτες, σάλτσες και λαδερά ο άνηθος χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην Μεσόγειο ως καρύκευμα και φάρμακο.
Προσφέροντας μια έντονα αρωματική πινελιά σε σαλάτες, σάλτσες και λαδερά ο άνηθος χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην Μεσόγειο ως καρύκευμα και φάρμακο.
Η μαγειρική σόδα και οι αμέτρητες χρήσεις της που εφαρμόζονται στην κουζίνα αλλά σε πολλές δουλειές του νοικοκυριού.
Υπάρχουν περισσότερες από 400 ποικιλίες τσίλι στον κόσμο. Κάθε μια όμως δίνει καυτερή και πικάντικη γεύση ενώ αναζοωγονεί τον οργανισμό και συμβάλλει στην απώλεια βάρους.
Λίγο σκόρδο αρκεί για να αναδείξει τις γεύσεις των άλλων συστατικών ενός πιάτου ενώ μεγάλες ποσότητες χρησιμοποιούμε σε πιάτα όπως η σκορδαλιά και το τζατζίκι.
Μια χαρακτηριστική γεύση που μπορεί να προστεθεί στα πιάτα σας με την ευκολία της χρήσης των flakes σκόρδου.
Το φυσικό αυτό “φάρμακο” δίνει ξεχωριστή γεύση στα πιάτα σας όπως σούπες και σαλάτες αλλά και χρησιμοποιείται ευρέως σε κοκτέιλ.
Στο τέλος του καλοκαιριού το έδαφός της 4vita, μας δίνει τη ρίγανη, που έχει ταυτιστεί με τη μεσογειακή κουζίνα και συνδυάζεται άψογα με το ελαιόλαδο και την ντομάτα.
ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ
Αποτελώντας το γνωστότερο μπαχαρικό όλων, το πιπέρι είναι απαραίτητο και συστατικό κάθε πιάτου αφού οξύνει τις γεύσεις των υπόλοιπων συστατικών.
ΠΙΠΕΡΙ ΛΕΥΚΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
Το ελαφρύ κάψιμο και η ηπιότερη γεύση του το καθιστούν αναπόσπαστο υλικό σε ανοιχτόχρωμες σάλτσες και συνταγές θαλασσινών.
ΠΙΠΕΡΙ ΛΕΥΚΟ
Το ελαφρύ κάψιμο και η ηπιότερη γεύση του το καθιστούν αναπόσπαστο υλικό σε ανοιχτόχρωμες σάλτσες και συνταγές θαλασσινών.
Το μείγμα πιπεριών ζωντανεύει και ζωηρεύει γευστικά κάθε συνταγή, προσφέροντας στο πιάτο μας ένα μπουκέτο αρωμάτων.
ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ
Αποτελώντας το γνωστότερο μπαχαρικό όλων, το πιπέρι είναι απαραίτητο και συστατικό κάθε πιάτου αφού οξύνει τις γεύσεις των υπόλοιπων συστατικών.
ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ
Ένα αγαπημένο μπαχαρικό της Ευρωπαϊκής κουζίνας με έντονο κεραμιδί χρώμα, που χαρίζει την ξεχωριστή του γλυκήτητα σε κρέας και πατάτες.
Το μπαχαρικό με το ξυλώδες άρωμα που δίνει ένταση στη γεύση και προστίθεται σε λευκές σάλτσες αλλά και στη ζαχαροπλαστική.
ΞΙΝΟ
Αποτελεί φυσικό πηκτικό που χρησιμοποιείται σε μαρμελάδες, κομπόστες και γλυκά του κουταλιού ενώ έχει και πολλές οικιακές χρήσεις στο νοικοκυριό.
Το μπούκοβο ανάλογα με τις ποικιλίες πιπεριάς μπορεί να είναι γλυκό ή καυτερό. Παλαιότερα αποτελούσε το «πιπέρι του φτωχού», αντικαθιστώντας το μαύρο πιπέρι.
Το μπαχαρικό από αποξηραμένη πιπεριά με την πικάντικη υφή, που χρησιμοποιούμε για να «ανεβάσουμε» την ένταση ενός πιάτου.
Εκτός από μαγειρευτά κοκκινιστά και σάλτσες αποτελεί βασικό αρωματικό της Ανατολίτικης κουζίνας. Χρησιμοποιείται επίσης σε αρωματικά λάδια, τουρσιά και πίκλες.
Έχοντας ονοματίσει μια ολόκληρη κατηγορία υλικών, η ζεστή, εξωτική και πικάντικη γεύση του το συνδέουν με την Πολίτικη παράδοση και κάθε κοκκινιστή συνταγή κατσαρόλας.
Το καρύκευμα που χαρίζει έντονη γεύση στα απλά πιάτα και σπάει τη γευστική μονοτονία αποτελώντας συστατικό σε συνταγές με κρέας και σε βινεγκρέτ.
Έχει γλυκιά γεύση με έντονο άρωμα και μόνο μια μικρή ποσότητα αρκεί για να αρωματίσει φαγητά και γλυκά.
Με ιδιαίτερη φροντίδα καλλιεργούμε ένα από τα δημοφιλέστερο αρωματικά φυτά με την γλυκιά μυρωδιά που συνδυάζει νότες πιπεριού και μέντας και μας θυμίζει καλοκαίρι.
ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ
Το γαρύφαλλο έχει έντονη γεύση και άρωμα που συνδυάζει τις πικάντικες με τις γλυκές νότες και ταιριάζουν εξίσου με τη ζαχαροπλαστική και τη μαγειρική.
ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ
Σε όλη τη Μεσογειακή ιστορία, ο μαϊντανός με τη φρεσκάδα του έχει χαρακτηρίσει την κουζίνα της Ευρώπης και της Εγγύς Ανατολής και σήμερα αρωματίζει, γεμιστά, πατατοσαλάτες και ψάρια.
Ένα καρύκευμα που προσδίδει μια ανατολίτικη πινελιά αλλά και το ζεστό και έντονο άρωμα του ώσπου να πείτε το όνομά του.
Το γαρύφαλλο έχει έντονη γεύση και άρωμα που συνδυάζει τις πικάντικες με τις γλυκές νότες και ταιριάζουν εξίσου με τη ζαχαροπλαστική και τη μαγειρική
Το “ιερό” φυτό με τα αρωματικά φύλλα και την ελαφρώς πικρή γεύση, που καλλιεργούμε στα κτήματά μας αποτελεί βασικό συστατικό για τα όσπρια και σούπες.
ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
Το μυρωδικό που συλλέγουμε από τα κτήματά μας, προσφέρει άρωμα και ένταση στις συνταγές της μεσογειακής κουζίνας και ιδιαίτερα σε ψάρια, κοκκινιστά και ψητά κρέατα.
Ο δυόσμος έχει δροσερή και γλυκιά γεύση με την οποία αρωματίζει φαγητά γλυκά και ποτά ενώ μπορεί να δράσει ως χωνευτικό και φυσικό ηρεμιστικό.
To θρούμπι καλλιεργείται στη Μεσόγειο και χρησιμοποιείται σε σάλτσες, σαλάτες, ψητά φούρνου, χωνευτικά λικέρ καθώς και σε καταπραϋντικά αφεψήματα.
Στη 4vita καλλιεργούμε αυτό το αρωματικό φυτό της Μεσογειακής κουζίνας με την πλούσια και ελαφρώς καυστική γεύση που χρησιμοποιείται σε κεφτέδες, γεμιστά και πίτες, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει αντιοξειδωτικά και θεραπευτικά οφέλη.
Το καστανοκόκκινο μπαχαρικό με το ιδιαίτερο άρωμα, ιδανικό για γλυκά πιάτα και πικάντικες παρασκευές στην ανατολίτικη και την ελληνική κουζίνα. Αρωματίζει επίσης κρασιά και ποτά.
ΚΑΝΕΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
Είναι το πιο αγαπημένο μπαχαρικό στον κόσμο. Χρησιμοποιείται στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική όσο και σε ροφήματα που τα απογειώνει με το χαρακτηριστικό της άρωμα και την γλυκιά της γεύση.
Μυρωδικό και μπαχαρικό δίνει ξεχωριστή νότα δροσιάς με άρωμα λεμονιού που ταιριάζει απόλυτα με τα όσπρια.
Καταγόμενο από την Ινδία το μείγμα μπαχαρικών κάρυ με την έντονη γεύση του, χαρίζει μια εξωτική νότα σε κρέατα, σάλτσες και ρύζι.
Η σκόνη του κόλιανδρου έχει μια λεμονάτη γεύση με πολύ ευχάριστο και πικάντικο άρωμα.
Το καρύκευμα με την ζεστή, πικρή γεύση και το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα που εκτός από νοστιμιά στο φαγητό προσφέρει σημαντικά οφέλη για το μυαλό και το σώμα.