ΡΙΓΑΝΗ

 Στη γεύση και στο άρωμα μοιάζει με το θυμάρι και τη μαντζουράνα. Η γνωστή μυρωδιά της και η πικάντικη γεύση της, χαρακτηρίζει πολλές ελληνικές συνταγές και την καθιστά απαραίτητο μυρωδικό στην κουζίνα μας. Συνδυάζεται τέλεια με ελαιόλαδο και λεμόνι για συνταγές ψητού κρέατος, πατάτες, ψάρι, συκώτι, λαχανικά. Ταιριάζει επίσης με βασιλικό, άνηθο και μαιντανό. Το αφέψημα ρίγανης αποτελεί ένα καταπραυντικό ρόφημα για το βήχα, το κρυολόγημα, τον πονόλαιμο, το στομάχι, και το ευερέθιστο έντερο.