ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Τα βότανά μας προέρχονται από την γη μας, την μεγαλύτερη πηγή έμπνευσής μας. Δέσμευσή μας και θεμέλιος λίθος στον οποίο βασίζεται η φιλοσοφία μας είναι όλες οι μέθοδοι, οι πρακτικές και κάθε μας κίνηση να αντανακλούν το σεβασμό και την αγάπη μας για την φύση, το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Βιολογική γεωργία

Στην 4vita ακολουθούμε πιστά όλα τα πρότυπα βιολογικής καλλιέργειας και διαχείρισης, διασφαλίζοντας την αγνότητα που η φύση ατόφια χαρίζει στους καρπούς της. Εξασφαλίζουμε την πλήρη απουσία χημικών σκευασμάτων από τη γη μας ενώ όλες οι πρακτικές, από την φύτευση μέχρι την συλλογή των φυτών μας πραγματοποιούνται χειρωνακτικά, χωρίς μηχανήματα και ρυπογόνους παράγοντες. Η πιστοποίησή μας από τον φορέα TÜV AUSTRIA Hellas επισφραγίζει τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας που τηρούμε σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας.

Σε αρμονία με το οικοσύστημα

Εφαρμόζοντας πρακτικές βιολογικής γεωργίας, χρησιμοποιούμε μέλισσες σαν επικονιαστές των καλλιεργειών μας. Δημιουργώντας ένα γεωργικό σύστημα στο οποίο απουσιάζει κάθε ίχνος ρυπογόνου παράγοντα και επιβλαβών φυτοφαρμάκων ή ζιζανιοκτόνων, προστατεύουμε το φυσικό σπίτι των 30 κυψελών μας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην βιοποικιλότητα του οικοσυστήματος ενώ παράλληλα προστατεύουμε ένα έμβιο ον ζωτικής σημασίας για τον πλανήτη μας.

LIPT1431-2
Ο Κύκλος της ζωής των φυτών μας

Κομποστοποιώντας υπολείμματα από τις καλλιέργειες, με τα ίδια τα στελέχη των φυτών μας δημιουργούμε φυσικό, οργανικό λίπασμα το οποίο οδηγεί στον εμπλουτισμό των εδαφών μας και στην γέννηση και θρέψη των νέων φυτών μας, συντηρώντας έναν αέναο κύκλο, έχοντας εξασφαλίζει την πλήρη απουσία χημικών.

 

Διασφάλιση υδάτινων πόρων

Με ειδικά σχεδιασμένες εγκαταστάσεις πραγματοποιούμε συλλογή, αποθήκευση και πλήρη αξιοποίηση του βρόχινου νερού, που καλύπτει στο 100% τις ανάγκες των καλλιεργειών μας. Με αυτήν την πρακτική, όχι μόνο φροντίζουμε για την εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων μας αλλά χαρίζουμε στα εδάφη μας το ευεργετικό, βρόχινο νερό, που προστατεύει τα φυτά μας, απαλλαγμένο καθώς είναι από χημικά πρόσθετα και άλατα.